×
Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi
 11.09.2019 12:17:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1917 kez okundu

Bir şeyleri kendine dert edinmek güzel şey...

T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, PRODES programı kapsamında desteklenen, "Gençler Gelişiyor, Hayatlar Değişiyor" başlıklı proje kapsamında yürütülen "Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi" 21-22 Eylülde düzenlendi. Eğitime 18-30 yaş arasında Bozok Üniversitende farklı bölümlerde okuyan ve mezun 30 genç katılım sağladı.

Peki bu eğitim gençlere ne kattı?

Artık proje yazabilen ve yürütebilen gençler daha kolay istihdam edilebiliyor.

Yüzlerce kurum, kuruluş ve STK Proje Koordinatörü ve Proje Asistanı arıyor...

Kendi mesleğinizin yanında farklı becerilere sahip olmak ve toplumsal sorunlara çözüm üretmek sizi herkesten farklı kılıyor.

Artık şirketler işe alacakları gençleri seçerken üniversite yıllarını nasıl geçirdiklerine de bakıyor. Sivil Toplumdaki çalışmalar önemseniyor. Birlikte çalışacakları gençlerin proje üretmesini, sorun çıktığında çözüm bulmasını ve takımla birlikte uyum içinde çalışmasını da bekliyorlar. Firmaların işe alacakları gençlerden beklentisini sadece iyi bir okuldan mezun olup verilen işi iyi yapması oluşturmuyor. Onlar şirketlerine farklılık getirecek projeler üreten, sorgulayan, sorun çıktığında çözüm üretebilecek gençler arıyor. Sorumluluk sahibi olması, takım çalışmalarına yatkınlığı ve liderlik özelliği taşıması da en çok aranan nitelikler arasında yer alıyor.

Bu hafta sonu yaptığımız bu eğitimle gençlere sadece Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi vermedik. Eğitimin yanı sıra yaratıcılık, takım çalışması, zaman yönetimi, eleştirel düşünme, problem çözme ve sunum yapma becerileri kazandırmayı amaçladık.

İki günün sonunda toplumsal sorunları kendine dert edinen 30 genç sorunlara çözüm üretmek için 5 proje hazırladı. Hazırlanan projeler geliştirilerek ilgili kurumlara sunulacak.

2 gün boyunca düşünen, çalışan, yorulan, emek veren ve bir şeyleri kendine dert edinen gönüllü gençlerimize çok teşekkür ediyoruz.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör