×
Yeni Nesil İş Bulma Stratejileri Ve Mülakat Teknikleri Eğitimi
 26.07.2021 14:10:22
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2323 kez okundu

Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sorgun Gençlik Derneği tarafından yürütülen “Genç Değişim, Genç Gelişim” başlıklı proje çerçevesinde "Yeni Nesil İş Bulma Stratejileri Ve Mülakat Teknikleri Eğitimi" düzenlenecektir.

📌Projemiz ile, gençlerin kişisel ve kişilerarası becerileri arttırmaya yönelik eğitimler, çalışma ziyaretleri, fuar, çalıştay, kariyer günleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Projemiz kapsamında, gençlerin iletişim becerileri, takım çalışması, organizasyon becerileri, problem çözme becerisi, kriz yönetimi, liderlik, analitik düşünce, sosyal girişimcilik gibi bilgi, beceri ve yeterlilikleri gelişecek. Proje faaliyetlerimiz Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde yürütülmektedir. 12 ay sürecek proje faaliyetlerinden Yozgat bölgesinde ikamet eden, yaklaşık 750 genç yararlanacaktır.

Eğitim programı ile, 16-30 yaş arası hedef kitlenin istihdam oranının arttırılmasına yönelik olarak, kariyer planlama, doğru iş- doğru insan yaklaşımı geliştirme, etkin CV hazırlama, başarılı mülakat süreçleri yürütmeleri için gerekli farkındalığın kazandırılması amaçlanmaktadır.

Kariyer planlaması, is ve meslek konusunda rehberlik, özgeçmiş hazırlama, is bulma araçları hakkında bilgi verme, kariyer planı hazırlama, is görüşmesi teknikleri konularında eğitim verilecektir. Üniversite mezunu gençler arasında yüksek olan işsizliğin en önemli sebeplerinden birisi de pek çok mezun gencin, işgücü piyasasında kendisi için ne gibi işlerin mevcut olduğu ve bu işler için ne tür becerilerin ve eğitimin gerekli olduğu konusunda çok az bilgi sahibi olmasıdır. Gençler için okuldan işe geçiş uzun bir zaman almaktadır. Özellikle “iyi bir iş” arayanlar olmak üzere, gençler okuldan işe geçiş sürecinde önemli engellerle karşılaşmaktadırlar. Okuldan iş yaşamına geçişi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için kariyer danışmanlığı hizmetleri yoluyla öğrencilerin kariyerleri konusunda daha dikkatli ve daha bilgilendirilmiş şekilde karar vermeleri sağlanmalıdır. Öğrencilere okuldan ayrılmaya hazırlanırken; işsiz gençlere de iş ararken iş arama yardımı sağlanması, okuldan işe geçiş süresinin kısaltılmasını, bireylerin ve işlerin daha iyi eşleştirilmesini sağlayacaktır.

Eğitim programında;
- İstediğiniz işi bulma yöntemleri 
- İş aramadan önce doğru zihin yapısı nasıl olmalıdır? 
- Mezun olduğunuz/olacağınız bölüm istediğiniz iş için uygun mu? 
- Hangi insanlar iş dünyasında başarılı/başarısız sayılıyor?
- Doğru ve etkili CV nasıl olmalıdır? 
- Kendinizi iyi sunma ve etkili mülakat teknikleri 
- Kendinizi iyi tanıtmak için nasıl bir hazırlık yapmalısınız? 
- Yüz yüze görüşme örnekleri 
- Grup mülakatları nasıl oluyor? 
- İş bulmak için doğru sosyal medya stratejileri 
- Sosyal medya araçlarında profil oluşturma - Blog oluşturma ve içerik sağlama 
- Sosyal medya nasıl yeni özgeçmişin hazırlayabilirsiniz? konularında interaktif yöntemler kullanılarak gerçekleştirilecektir. Eğitim programında katılımcıların tartışma grupları, öğrenme odaklı oyunlar, grup çalışmaları gibi yöntemlerle aktif katılımı sağlanacaktır.

Eğitim;

📅 31 Temmuz -01 Ağustos  🕗 10:00'da başlayıp, 17:00'de sona erecek.

16-30 yaş arası gençler başvuru yapabilir.

- Kontenjan 30 katılımcı ile sınırlıdır.

- Öğle yemeği, çay, kahve ve ikramlar ücretsiz karşılanacaktır.

Yozgat merkez ve ilçelerinden katılacak gençlerin yolculuk ücretleri ödenecektir.

 📍 Safa Sorgun Termal Otelin eğitim salonunda düzenlenecektir.

❗ Eğitim ücretsiz ve Katılım Belgelidir.

❗ Eğitim yüz yüze düzenlenecektir. Dolayısıyla eğitime sadece Yozgat bölgesinde ikamet eden gençler başvuru yapabilir.

Son başvuru tarihi: 30 Haziran 2021 Çarşamba Saat: 19.00

Başvuru için lütfen ▶ bu formu doldurunuz..


COVID-19 TEDBİRLERİ

🔸Eğitim süresince katılımcılara dezenfektan tedariği sağlanacak.
🔸Eğitim süresince maske takılacak ve sosyal mesafe kurallarına uyulacak.
🔸Eğitim salonları sürekli havalandırılacak ve dezenfekte edilecek.

🔸Tüm katılımcıların ateşleri ölçülecek, HES kodları kontrol edilecek, HES kodu olmayan eğitime alınmayacak ve risk taşıyan katılımcıların eğitime katılmasına izin verilmeyecek.


Projeler ve eğitimlerimizden haberdar olmak için Telegram grubumuza katılabilirsiniz. Katılmak için lütfen buraya tıklayınız...

Bütün sosyal medya hesaplarımıza bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu proje, Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör