×
Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Ekolojik Meslekleri
 1.10.2020 23:35:14
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1826 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği tarafından Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Ekolojik Meslekleri Semineri düzenlendi.

Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürüttükleri “Çevreni Değiştir, Hayatını Değiştir” proje faaliyetleri çerçevesinde “Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Ekolojik Meslekleri” Semineri düzenlendiğini söyledi.

Seminere ilişkin bilgi veren Uğuz, “Yeşil Kimyager, Sürdürülebilir Yaşam Danışmanı ve Polimer Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencisi Fatih Küçükuysal tarafından toplamda 111 gencin katılımıyla çevrim içi olarak “Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Ekolojik Meslekleri Semineri” verildi. Girişimcilik ülkemizde görece yeni olan fakat hızla gelişen bir süreç ancak gereklilik.

Hatta Koronavirüs tüm Dünyada bir milat oluşturmuşken artık 2020 ve sonrası hayata ve kariyere yeni bir bakış açısıyla bakmamız gerekiyor. Dünyada ekonomi, teknoloji ve üretim-tüketim şekillerinin değişmesiyle beraber girişimciliğin ülke ekonomilerindeki yeri de giderek artıyor ve ülkeler bu payı daha da artırmak için neler yapacaklarını düşünüyor. Girişimciler start-up gibi oluşumlarda işverenlerle, yatırımcılarla tanışıyor. Fakat girişimciliği sadece “ekonomi” odağında düşünmek, ekolojik ve sosyal yönleri ihmal etmek uzun vadede toplumlarda iç huzursuzluğa, şirket ve ülkelerde kaynak ve emek sarfiyatına neden oluyor.

İşte burada karşımıza son yıllarda çok konuşulan yeni bir kavram ortaya çıkıyor. “Yeşil Girişimcilik” denen ekosistem, çevre ve sağlığa duyarlı bir girişim modeli.  Seminerde, Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Ekolojik Meslekleri, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, Ekolojik Sorunları fark etmek, Bu sorunları nasıl fırsata çevirebileceğimizi fark etmek ve Dünya’dan ve Türkiye’den iyi uygulama örnekleri ele alındı.  Seminere katılan gençlere “Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Ekolojik Meslekleri Semineri” başlıklı Dijital Katılım Belgesi verildi” ifadelerine yer verdi.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör