×
Doğa Yürüyüşü
 27.05.2023 20:56:24
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 751 kez okundu
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda Doğa Yürüyüşü düzenlendi.

Sorgun Gençlik Derneği olarak, eğitime verdiğimiz önemle eş değer olarak sporu da önemsiyoruz. Sporda bir eğitim niteliğindedir. Sağlıklı bir nesil için spor vazgeçilmezdir. Gençlerimizin kötü alışkanlıklarında uzak durma, onlara yeni ufuklar açma noktasında spor çok önemli bir araç olabilmektedir. Biz istiyoruz ki; tüm gençlerimiz arzu ettiği sporu yapabilme imkanına kavuşsun. SORGED olarak gençlerimizin spor yapması için gayret etmeye ve sportif faaliyetler düzenlemeye devam ediyoruz.

Doğa yürüyüşü sıklıkla yapılan spor aktiviteleri arasındadır. Yorucu olmayan, düzenli yapıldığında sağlık açısından birçok yararı bulunan etkinlik, açık havada doğal güzellikler içerisinde gerçekleştirilir. Bizde bugün yaklaşık 70 gençle birlikte Türkiye'nin ilk milli parkın 'da Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda doğa yürüyüşü düzenledik.

Gençlerle birlikte güzel vakit geçirmek, doğayı keşfetmek hem de spor yapmak için her hafta düzenli olarak doğa yürüyüşü düzenliyoruz. Doğa yürüyüşünü açık havada doğa ile iç içe, doğal güzelliklerin olduğu Milli Parkımız oksijen deposu Yozgat Çamlığı Milli Parkında yapıyoruz. Bu aktiviteler hem dışarı çıkarak spor yapmak zinde kalmak hem de sosyalleşmek, tabiatla iç içe oluyoruz.

Doğa yürüyüşü öncesi eğitmenimiz Hüseyin Alperen Arslan tarafından Hiking ve Trekking arasındaki farkın ne olduğu anlatıldı.  Hiking ve Trekking yapmadan önce nelere dikkat etmeliyiz, ve bulundurulması gereken malzemeleri hakkında gençleri bilgilendirdi. 


Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör