Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurtdışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.
Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.
Program, daha önce Avrupa Gönüllü Hizmeti olarak bilinen ve mevcut Erasmus+ altında yer alan Gönüllülük programına ve diğer AB finansman programlarına artı değer katmaktadır.
ESC Avrupa Birliği 2019-2027 Gençlik Strateji hedeflerini desteklemektedir. ESC Programı Avrupa Birliği’nin değerlerinden ilham alarak, gençlerin aktif vatandaşlıklarını güçlendirmek için dayanışmanın temsilcileri olmalarını teşvik etmeyi amaçlamaktadır.
***********************************************************************************************
2- İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketi
orgun Gençlik Derneği (SORGED) Avrupa Komisyonu tarafından "İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketi" Destekleyici rolü olarak kalite sertifikası almaya hak kazanmıştır.
Avrupa Dayanışma Programı (ESC) “2021-2027 İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketi” başvurumuz Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmiştir. Böylece 2027 yılına kadar programla ilişkili olmayan üçüncü ülkelere gönüllü göndereceğiz.
İNSANİ YARDIM GÖNÜLLÜLÜĞÜ İÇİN KALİTE ETİKETİ NEDİR ?
İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketi, bir kuruluşun 'Avrupa Gönüllü İnsani Yardım Birlikleri' eyleminin ilkelerine, amaçlarına ve gerekliliklerine uygun olarak yüksek kalitede dayanışma faaliyetleri yürütebildiğini onaylar. Bu Kalite Etiketinin alınması, yalnızca insani yardım operasyonlarını destekleyen gönüllü faaliyetlere katılım için bir ön koşuldur.
SORGED, katılımcıları Türkiye'den ayrılmadan önce desteklemeyi, hazırlamayı ve/veya eğitmeyi, onlarla ev sahibi kuruluşlar arasında arabuluculuk yapmayı ve/veya katılımcılara faaliyetlerinden döndüklerinde destek sağlamayı içerir. Destek rolü aynı zamanda kuruluşa İnsani Yardım Gönüllülüğü projeleri için proje başvuruları yapma ve ortaklıkları koordine etme yetkisi verir.
İnsani Yardım Gönüllülüğü Kalite Etiketli Kuruluşlara ulaşmak için tıklayınız...