×
Çevre ve Gençlik Çalıştayı
 26.08.2020 00:43:24
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2216 kez okundu
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürüttüğü, “Çevreni Değiştir, Hayatını Değiştir” başlıklı proje faaliyetleri çerçevesinde “Çevre ve Gençlik Çalıştayı” düzenlendi.
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) Yönetim kurulu başkanı Halil Uğuz yaptığı açıklamada ; “Günümüzde çevre sorunları son yıllarda giderek artış göstermektedir. Bu konunun ciddiyetini biz gençlerde giderek daha fazla anlamaktayız. Projemiz, gençlerin çevreye olan duyarlılığını arttırmak üzere yerelde ne yapabiliriz sorusunu sormaları üzerine ortaya çıkmıştır.

Düzenlediğimiz faaliyetlerle, çevre bilincini artırarak gençlerin ve toplumun çevreye duyarlı davranmalarını sağlamanın yanı sıra, çevre sorunları ortaya çıktıktan sonra, gençlerin karar verme süreçlerine katılmalarını sağlayarak çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunacaktır.
35 gencin katılımıyla yaygın eğitim yöntemlerle gerçekleştirilen çalıştayda tanışma oyunları, gençlere ücretsiz sunulan Erasmus+, Avrupa Dayanışma Programı ve Eurodesk fırsatlarından bahsedildi. Öğleden sonra gençler hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, gürültü kirliliği ve sıfır atık ve Covid-19 salgının çevreye etkisi üzerine sorun analizi yaparak, bu sorunlara çözüm önerileri aradılar. Çalıştaya Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görev yapan çevre mühendisleri ve Yaşanabilir Çevre Derneği destek verdi. Ayrıca Sorgun Belediye Başkan vekili Kazım Ergün ve Belediye Başkan yardımcımız Kadir Kaygusuz çalıştaya katılarak, ilçemizde çevre ile ilgili yapılan düzenlemeler ve yatırımlar hakkında bilgi vererek, gençlerin sorularını cevapladılar. Çalıştayın sonuçları rapor haline getirilerek ilgili kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri, gençlik merkezleri ve gençlerle paylaşılacaktır. Çevre ile ilgili faaliyetlerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör