×
Dijital Yetkinlik Atölyesi Düzenlendi
 24.12.2023 22:07:32
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 662 kez okundu
Sorgun Gençlik Derneği tarafından 23 Aralık 2023 tarihinde "Dijital Yetkinlik Atölyesi" düzenlendi.

Düzenlediğimiz eğitimlerle gençlerin mesleki, kişisel bilgi ve becerilerini artırılarak, onları iş hayatına hazırlıyoruz. Bu eğitimler, gençlerin ufuklarını açarak, iş yaşamında ve geleceğin dünyasında kendilerinden neler beklendiğini görmelerini sağlamaktadır.

Günümüzde dijital olarak yetkin olmak; okuryazarlık, medyayı anlama, bilgi arama ve elde edilen bilgiye yönelik eleştirel olma ve çeşitli dijital araç ve uygulamaları kullanarak (mobil, internet) başkalarıyla iletişim kurabilme becerisini ifade eder. Bir başka deyişle dijital olarak yetkin olmak, dijital süreçlerde ve araçlarda etkin olmak için yeterli beceri ve kapasiteye sahip olmak anlamına gelmektedir.

Eğitim Programı ile, katılımcıların dijital yeterlilikleri ve bunları nasıl benimseyebileceklerini anlamalarını sağlamayı ve dijital beceriler konusunda öz değerlendirme yapmalarına destek olmayı amaçladık.

Eğitim programında 21. yüzyıl yetkinliklerinden Dijital Okuryazarlık Becerileri altında yer alan Bilgi Okuryazarlığı, Medya Okuryazarlığı ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Okuryazarlığı konuları detaylı ele alındı.

Eğitim programında gençler, dijital yetkinliklerini gelişerek, iş hayatlarında, okulda ya da çalışmalarımda hangi araçları kullanarak fark yaratabileceklerini öğrendiler.

Eğitim programında, kolay ve kısa link araçları tasarım araçları, çevrim içi toplantı ve web seminer araçları, çevrim içi yayın araçları, interaktif sunum araçları, ekip çalışması ve iletişim araçları, veri toplama (anket-geri bildirim) araçları ve video araçları uygulama yaparak, bu araçları detaylı öğrenmişlerdir.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör