Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) koordinatörlüğünde ve Avrupa Gençlik Eğitim ve Spor Derneği, Yedi İklim Kültür Sanat Eğitim Bilim ve Yardımlaşma Derneği ile İlk Sen Ol Gençlik Hareketi Derneği ortaklığında yürütülen Erasmus+ Gençlik Katılımı (KA154) Programı kapsamında gerçekleştirilen “Gençler Afete Hazırlanıyor” projemizin Zirve Programı, 3–5 Ekim tarihleri arasında başarıyla tamamlandı.
Son gün oturumlarında;
📍İnsansız Hava Araçlarının (İHA) Afet Yönetiminde Kullanımı – Uzm. Paramedik, Afet Uzmanı ve İHA Eğitmeni Samet Tutuk
📍Afetzedelere Destek ve İyileştirme Çalışmaları – AFAD Gönüllüsü Cihan Yılmaz
📍Afet Alanında Triyaj Uygulaması ve Afetlerde Temel Yaşam Desteği – Uzm. Dr. Onur Türkön (Acil Tıp Uzmanı)
📍Libya’daki Sel Felaketinde Türkiye’nin Yardım Örneği – İlk Sen Ol Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Murat Kenan tarafından paylaşıldı.
Zirve Programında
📍Yozgat AFAD İl Müdürü Abdülkadir Karakoç ve AFAD Uzmanı Büşra Erdoğan, Türkiye’deki afetler ve gençlerin bu süreçteki rolü üzerine önemli paylaşımlarda bulundular.
📍 Afetlerde İletişim – Prof. Dr. Zülfiye Acar Şentürk (Bozok Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı)
📍Afetlere Hazırlıkta Arama-Kurtarma Köpeklerinin Önemi – Dr. Öğr. Üyesi Mehmet İnan
📍Geçmişten Geleceğe Afetler – Öğr. Gör. Enes Arslan
📍 İklim Değişikliğine Bağlı Doğal Afetler – Öğr. Gör. Meryem Akbulut Bakır
📍Afetlerde Gönüllülük ve Gençlerin Rolü – Öğr. Gör. Eyüp Ağar değerli sunumlarıni gerçekleştirdi.
Katkı sunan tüm akademisyenlerimize, AFAD Yozgat il müdürümuze ve ekibine ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Ayrıca, Almanya, Çekya, Fas, Fransa, Hollanda ve İngiltere’den gelen gönüllüler kendi ülkelerindeki afet politikaları hakkında konuşmalar yaparak uluslararası dayanışma ve bilgi paylaşımına katkı sundular.

Afet farkındalığı, gönüllülük, iklim değişikliği ve gençlerin afet süreçlerindeki rolü üzerine dolu dolu geçen oturumlar, atölyeler ve paylaşımların ardından gençlerin katkılarıyla “Afet Gençlik Politikası Bildirisi” hazırlandı!

Bu bildirge, gençlerin afetlere karşı daha bilinçli, hazırlıklı ve aktif bireyler olarak toplumsal dayanıklılığın güçlendirilmesinde önemli bir adımı atıldı.
Katkı sunan tüm konuşmacılarımıza, paydaş kurumlarımıza ve katılımcı gençlerimize yürekten teşekkür ederiz.