×
Kapanış Toplantısı
 16.05.2023 13:58:53
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 625 kez okundu
Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) Koordinatörlüğünde, Fundación Universitaria San Antonio (UCAM)-İspanya, Ginásio Clube Português (GCP)-Portekiz ve Alexandru Ioan Cuza” University (UAIC) -Romanya ortaklılığında Erasmus+ Spor programı çerçevesinde 1 Mayıs 2022 – 30 Nisan 2023 tarihleri arasında yürütülen Sport For Social Change (S4SC) isimli projenin 5. Ulus ötesi olan kapanış toplantısı 24-25 Nisan 2023 tarihlerinde  Sorgun’da  düzenlenmiştir.

Açılış toplantısı saat 10’da başlamış ve ilk olarak katılımcılar projenin 12 ay süresinde yapılan çalışmaları tekrar gözden geçirmiş olup, düzenlenen bütün faaliyetlerin değerlendirilmesi yapıldı. Daha sonrasında her ülkenin görev ve sorumlulukları kapsamında yapılan ve tamamlanması gereken çalışmalar üzerinde tartışılmış, bütçenin nihai son durumu görüşülmüş olup, 12 aylık faaliyetleri içeren sonuç kitapçık taslağı üzerinde tüm katılımcılar görüş bildirmiştir. 

Katılımcılar birlikte öğle yemeği yedikten sonra öğle sonu oturumu için Sorgun Şehit Ahmet Alan Anadolu Lisesi’ne bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir. Burada yaklaşık 200 16-18 yaş arasındaki lise öğrencileri ile buluşan proje katılımcıları öğrencilere projenin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Kovid19 döneminde gençlerin uzun süreli evde kalarak spordan uzaklaşmaları ve buna bağlı olarak insanların yaşamaya başladığı sağlık sorunları ve bunlardan korunma yollarına konusunda gençlere bilgi sunmuşlardır. Buna ilave olarak da öğrenciler ile Erasmus+ ve ESC fırsatları konusunda öğrencilerle sohbet eden katılımcılar sorulan soruları cevaplamıştır.

Daha sonrasında ise Sorgun ilçesinde Şehit Oğuzhan Kula Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen spor faaliyeti kapsamında katılımcılarımız ile okul öğrencileri arasında futsal ve voleybol etkinliği düzenlenmiş olup spor yapma konusunda ilçemizde ve proje kapsamında farkındalık oluşturularak proje hakkında bilgilendirme yapılmıştır.
Kapanış toplantısı 2. Gün faaliyetleri kapsamında ise proje katılımcıları  18-26 yaş aralığındaki gençlerle bir araya gelerek Covid-19 sürecinde sağlık ve spor üzerine bir konferans düzenlemiştir. Gençlere kurumların tanıtımları yapılarak, projenin amacı, hedefleri, sonuçları, kazanımları ve 12 ay sürede yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme yapıldı. Proje ekibi gençlere Erasmus+ programları hakkında bilgi vererek ücretsiz yurt dışında katılabilecekleri Erasmus+, spor ve ESC programları hakkında bilgiler verildi. Bunun yanında gençlerin merak ettiği konularda da açıklama yaparak kendilerine yöneltilen soruları cevaplamışlardır.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör