×
Kitap Sizden Çay Bizden
 21.12.2022 22:23:51
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 724 kez okundu
“Kitap Sizden Çay Bizden” kitap okuma günlerimiz devam ediyor..

"Kitap Sizden Çay Bizden" kitap okuma günlerimizle amacımız gençlere okuma kültürünü kazandırmak ve farkındalık oluşturmaktır. Günümüzde teknolojinin hayatımıza girmesi ile artık gençler çok fazla okumuyor ve zamanının büyük bölümünü sosyal ağlar üzerinde geçiriyor. Bir nebzede olsa sosyal ağlardan uzaklaşıp haftanın belirli günlerinde okumaya devam ediyoruz.

Kitap okumak, farklı dünyalara açılan kapıları aralamanın en iyi ve keyifli yoludur. Hiç göremeyeceğimiz yerleri görmek, şahit olamayacağımız hikayelerin içerisinde yaşamak, en doğru bilgilere ulaşmak adına atılabilecek en güzel adımdır. Gençlerinin kendini geliştirebilmenin ilk yolunun kitap okumak ve okuma alışkanlığının kazandırılması olduğunu çok iyi biliyoruz.  Okuduklarından edindikleri yeni bilgi ve deneyimlerle gençlerin genel kültürü ve düşünce evreni zenginleşiyor. Kitap okumak kişilik gelişimi için de önemli. Gençler çoğu zaman kendilerini kitabın kahramanıyla bir serüvenin içinde buluyor. Bu serüven boyunca karşılaşılan farklı karakterler ve yaşam deneyimleri empati duygularını geliştiriyor, sorunlar karşısında gösterilen cesaretin, gayret etmenin, yardımlaşmanın ve sabretmenin kendi yaşamlarına uygulayabilecekleri örneklerini görüyorlar. Bazen de kendi yaşadıkları, dile getirmekte hatta nasıl anlamlandıracaklarını bilmedikleri deneyimlerle ilgili farkındalık kazanıyorlar. 

Kitap Sizden Çay Bizden okuma etkinliğimizi bugün ofisimizde gençlerle kitap okuyup, Arabaşı içtik. Gençlerle çay eşliğinde keyifli bir sohbet yaptık. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör