×
Kültür Buluşması
 4.10.2024
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1087 kez okundu
Yozgat Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatlari Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Kültürlerarası İletişim Topluluğu ve Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) işbirliğinde "Kültür Buluşması" etkinliği düzenlendi.

Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında yürüttüğümüz "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife) başlıklı projemiz kapsamında İtalya, Kuzey Makedonya, Fransa ve Ürdün'den gelerek Yozgat'ta gönüllülük faaliyetlerinde bulunan gönüllülerimizle ve Kültürlerarası İletişim Topluluğu üyeleriyle birlikte farklı kültürleri tanımak ve anlamak için "Kültür Buluşması" düzenledik.

Bir toplumun yaşam tarzını, değerlerini, inançlarını ve davranışlarını şekillendiren örf ve adetler, o toplumun kültürel kimliğini oluşturur. Örf ve adetler, bir toplumun geçmişten günümüze taşıdığı mirası temsil eder ve genellikle kuşaktan kuşağa aktarılır. Kültür, bir toplumun sanat, edebiyat, müzik, dans, yemek, giyim gibi çeşitli alanlardaki yaratıcılığını ve ifade biçimlerini de kapsar. Kültürel farkındalık, başkalarına karşı daha saygılı ve empatik olmanızı sağlamanın yanı sıra, benzerliklerinizi ve farklılıklarınızı öğrenmenize yardımcı olur. Bu, sadece sizinle aynı etnik kökenden veya kültürden olmadıkları için insanlara farklı davranmayacağınız anlamına gelir. Bizlerde farklı kültürleri tanımak ve anlamak için bu kültür buluşmasını düzenledik.

Bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesini sağlayan başta Dr. Öğr. Üyesi HÜLYA KÜÇÜKOĞLU hocamız olmak üzere, topluluk üyelerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. 
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör