×
Problem Çözme ve Karar Alma Eğitimi
 14.11.2021 21:10:13
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 787 kez okundu
Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Derneği koordinatörlüğünde ve Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde yürütülen “Genç Değişim, Genç Gelişim” başlıklı proje çerçevesinde "Problem Çözme ve Karar Verme Eğitimi" 13-14 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenmiştir.

21. yüzyıldaki gelişmeler hayatın ritmini arttırıp, akışını hızlandırmaktadır. Bu hızlı tempo içerisinde problem çözme ve karar verme ihtiyacı gerek özel gerek mesleki ve sosyal hayatımızda çok ve çeşitli şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Karşılaşılan sorunlara aynı hızda fakat doğru çözümlerin de üretilmesi gerekmektedir. 

Bu eğitim programı, iş hayatında karşılaşılabilecek problem türlerini, her bir problem türüne ilişkin çözüm sürecini ve kullanılabilecek teknikler konusunda gerekli araç, yöntem ve kavramları aktarmayı, problem çözme tekniklerini, özel ve iş hayatında karşılaşılabilen problemleri tespit etmeyi, tanımlamayı, uygun çözüm yöntemine karar vermeyi ve çözüm üretmeyi hedeflemiştir.

Eğitim kapsamında yaygın eğitim teknikleri kullanılarak,  problem çözme ve karar verme kavramı, problem çözme adımları, problem tanımlama, problem çözme ile ilgili faktörler, iyi bir kararda aranan faktörler, hata örnekleri, fikir üretme teknikleri, zihin haritaları, beyin fırtınası,  altı şapkalı düşünce tekniği, yaratıcı düşünce teknikleri,  5 neden analizi, 5N1K, Pareto analizi, sebep sonuç ilişkisi (Balık Kılçığı) ve TRİTZ teknikleri kullanılmıştır.

Eğitim programı ile, katılımcıların karar alma süreci hızlandırıldı, analitik düşünebilme becerisi, problem çözme sürecini sistematik bir yaklaşımla ele almayı, sürecin farklı adımlarında kullanılabilecek etkin yöntemleri başarıyla uygulayabilmeyi ve problemler ortaya çıkmadan önlem alabilmek verebilmeyi öğrenmişlerdir. Problemleri çözebilmek ve yönetimsel kararları doğru vermek için gerekli tutum, bilgi ve beceriler kazandırılmıştır.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör