×
Sport4HealthyLife Açılış Toplantısı Düzenlendi
 12.01.2024 20:23:13
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 477 kez okundu
Sorgun Gençlik Derneğinin  Koordinatörlüğünde ve Makedonya, Ürdün, İtalya, Yunanistan ülkelerinin ortaklığında yürütülen ve Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından desteklenen Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında yürüttüğümüz "Sport for Healthy Life Sport4HealthyLife" başlıklı projemiz kapsamında Sorguna gelen proje koordinatörleri ile birlikte projenin açılış toplantısını 11-12 Ocak 2024 tarihlerinde düzenledik.

Toplantının ilk gününde SORGED Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Halil UĞUZ toplantının açılışını yaptı. Her ülkeden gelen katılımcılarla kısa bir tanışma programı düzenlendi. Daha sonra kurumların birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla bir sunum yapıldı.

Projenin kısa özeti, hedefleri ve faaliyetleri hakkında toplantının yapılmasının ardından projenin 12 aylık döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler ele alındı. Katılımcılarla projenin yönetim metodolojisi ve koordinasyonu tartışıldı. Koordinatör kurum ve  tüm ortakların görev ve sorumlulukları içeren bir iç ortaklık sözleşmesi hazırlanmış ve imzalanmıştır. 

Türkiye, Makedonya, Ürdün, İtalya, Yunanistan ülkelerinden 18-30 yaş aralığında 5 farklı takım gruplar halinde 80 genç gönüllü 40 gün süreyle ilçemize gelerek spor, sağlıklı beslenme, çevre ve kanser üzerine düzenlenecek faaliyetler detaylandırılarak, paydaş kurumlara ziyaretler düzenlendi.

Toplantının ikinci gününde Sorgun Kaymakamımız Sayın İhsan Emre Aydın`ı makamında ziyarette ederek projemiz hakkında bilgi verildi. Sayın Kaymakamımız proje kapsamında ilçemize gelecek gönüllüleri ağırlamaktan mutluluk duyacağını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Sorgun Gençlik Merkezi ziyaret edilerek, proje kapsamında ilçemize gelecek gönüllülerin Gençlik Merkezinde katılabilecekleri kurslar ve yapabilecekleri gönüllülük faaliyetleri üzerine görüşüldü.

Yozgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Özdemir `i ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdik. Doç. Dr. Mustafa ÖZDEMİR Yozgat MYO bölüm/programlar ve Meslek Yüksekokulunda uygulanan Uygulamalı Eğitim, 3+1 Eğitim modeli ve yapılan Tübitak projeleri hakkında bilgiler paylaştı.   Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri ile Erasmus+ ve Avrupa Dayanışma Programlarındaki merkezi projelerin yürütülmesi ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Yüksekokul Müdürümüz proje kapsamında ilimize gelecek gönüllüleri ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ziyaret sonrasında Tasarım Bölümü İç Mekan ve Grafik Tasarımı öğrencilerin dönem sonu sergisi ziyaret edildi.

Çapanoğlu Camii ve Hayri İnal Konağı ziyaret edildi. Hayri Ünal Konağı'nda yöresel lezzetlerden kavurga ve menengiç kahvesi ikram edildi. Yozgat'ın yöresel oyunları oynandı, türküler söylendi.

Toplantının sonunda  SORGED Yönetim Kurulu Başkanı ve Proje Koordinatörü Halil UĞUZ,  toplantıya katılımları ve iş birliği için tüm ortaklara ve katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör