×
Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayı
 23.11.2021 22:17:21
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2136 kez okundu
Avrupa Gençlik, Eğitim ve Spor Derneği (AGES-DER) Koordinatörlüğünde, Sorgun Gençlik Derneği ortaklığında ve T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ KA3 Gençlik Diyaloğu programı kapsamında yürütülen “Geleceği Sahiplenmek-Sürdürülebilir Kalkınma” başlıklı projenin II. Bölge Çalıştayı 19-20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Sorgun'da düzenlendi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA),2012 yılında Rio de Janeiro’da toplanan BM Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı’nda doğmuştur. Amaç, dünyamızın karşı karşıya olduğu acil çevresel, siyasi ve ekonomik sorunları ele alan evrensel hedefler kümesi oluşturmaktır. Türkiye 1992 yılında Rio’da düzenlenen BM Çevre ve Kalkınma Konferansı'ndan sonra 1996'da SK kavramına somut olarak 7.Kalkınma Planında yer vermiş ve konuyu kamusal düzeyde gündemine almış sonraki yıllarda bu kavramı Kalkınma Planlarına ve birçok politika belgesine yansıtmıştır. Kalkınma Planlarıyla birlikte sürdürülebilirlik kavramına yer veren ve odağına alan sektörel ve tematik ulusal politika ve strateji belgeleri de Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma gündeminin önemli parçalarıdır. Hem Cumhurbaşkanlığı 2020 Yıllık Planında hem de 11.Kalkınma Planında “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının önceliklerimiz doğrultusunda politikalara yansıtılması, amaçlara ilişkin etkili bir takip ve gözden geçirme mekanizması oluşturulması "temel amaç olarak belirtilmiş, Politika ve Tedbirler açıklanmıştır.

Proje genel amacı; "gençlerin katılımı olmadan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) ulaşmanın mümkün olmayacağı gerçeğinden yola çıkarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerinde farkındalıklarının arttırılması, karar alıcılar için bir politika belgesi oluşturulması" hedeflenmiştir. 

"NİTELİKLİ EĞİTİM" VE "İKLİM EYLEMİ" KONULARI ELE ALINDI

Üç gün süren çalıştayda Yozgat, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı illerinden katılım sağlayan 30 genç ile birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları arasında yer alan "Nitelikli Eğitim" ve "İklim Eylem" başlıklı konularını ele aldık. Bölgesel çalıştaylar tamamlandıktan sonra Niğde ilinde Zirve programı düzenlenerek, karar alıcılar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerine bir politika belgesi oluşturulacak.

Bu projenin hazırlanmasını sağlayan AGESDER yönetimine, projenin desteklenmesini sağlayan Türkiye Ulusal Ajansına, Projenin ortaklarına ve emeği geçen herkese  teşekkür ederiz.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör