×
Yerel Gençleşiyor Gençler Güçleniyor
 18.12.2020 21:20:40
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1440 kez okundu
Bu anket, Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen "Yerel Gençleşiyor Gençler Güçleniyor" başlıklı çalışma kapsamında hazırlanmıştır.

Sorgun Gençlik Derneği olarak, gençlerin fikir ve önerileriyle yerel yönetimlerde söz sahibi olabilecekleri, sorun ve çözüm önerilerini konuşabilecekleri bir ortamın oluşabilmesini sağlamak için belediyelerde Gençlik Meclisleri’nin kurulmasını önemsiyoruz.

Çalışmamız, Yozgat bölgesinde bulunan belediyeler bünyesinde “Gençlik Meclisleri”nin kurulması için ilgili paydaşlarla çeşitli toplantılar gerçekleştirmeyi ve farkındalık kampanyaları düzenlemeyi amaçlamaktadır.

Gençlik Meclisleri’nin kurulması gençlerin; Gönüllülük, yardımlaşma, dayanışma ve sorumluluk duygusu içinde, sosyal, kültür-sanat, eğitim, sağlık ve spor gibi onları yakından ilgilendiren konularda yenilikçi fikirler üretmelerine ve gençlik politikalarının iyileştirilmesine katkı sağlayacaktır.

Anketin tamamlanması yaklaşık 3 ila 5 dakika arası sürecektir. Talimatlar anketin her bir bölümünde belirtilmiştir. Lütfen ankette yer alan her bir ifadeye belirtilen kriterler bağlamında samimiyetle yanıt veriniz. Yanıtlarınız yalnızca yukarıda belirtilen çalışma kapsamında kullanılacaktır.

Bu ankete sadece Yozgat bölgesinde ikamet eden gençler katılabilir.

İlgi ve destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Ankete katılmak için lütfen tıklayınız...
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör