×
Yozgat'ı Keşfediyoruz
 6.07.2024
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 699 kez okundu
Sorgun Gençlik Derneği tarafından 5 Temmuz 2024 tarihinde Aydıncık Haceş Müzesi, Pelitli Göl ve Kazankaya Kanyonu'nu ziyaret ettik.

ŞİMDİ HAREKET ZAMANI

Fiziksel aktivite ve aktif yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yaz boyunca “Şimdi Hareket Zamanı” sloganıyla spor etkinliklerine başladık! Gençlerin daha sağlıklı bir yaşam için ve spor yapmaları için çeşitli etkinlikler ve spor kursları düzenliyoruz.

Eğitime verdiğimiz önemle eş değer olarak sporu da önemsiyoruz. Sporda bir eğitim niteliğindedir. Sağlıklı bir nesil için spor vazgeçilmezdir. Gençlerimizin kötü alışkanlıklarında uzak durma, onlara yeni ufuklar açma noktasında spor çok önemli bir araç olabilmektedir. SORGED olarak gençlerimizin spor yapması için gayret ederek doğa yürüyüşleri düzenlemeye devam ediyoruz. 

YOZGAT'I KEŞFEDİYORUZ.

Ayrıca, her fırsatta Yozgat’ın keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerini gençlere tanıtmaya devam ediyoruz. İlimizin mevcut kırsal turizm alanlarıyla alternatif bir turizm merkezi olmaya adaydır. SORGED olarak, Yozgat'ın farklı mekanlarında spor aktiviteleri düzenlerken, mevcut turizm potansiyeli olan ilimizi gençlerimize tanıtıyoruz.

Gençlerle birlikte Haceş müzesini ziyaret ettik. Burada gençlerle İklim değişikliği üzerine 2 saatlik bir çalıştay yaptıktan sonra gençlerin bizzat kendi elleriyle hazırlayıp pişirdiği Yozgat'ın geleneksel yemeği desti kebabını yedik.  Haceş müzesi sonrasında Pelitli göletini ziyaret ederek gölet çevresinde kısa bir yürüyüş yapıp, doğanın keyfini çıkardık.

KAZANKAYA KANYONUNU TEMİZ TUTALIM.

Lütfen Kazankaya Kanyonuna sahip çıkalım ve temiz tutalım. Kazankaya kanyonuna her gittiğimizde o muhteşem doğasının çöplerle kirlenmiş olduğunu görmekteyiz. Her gittiğimizde temizleyerek temiz bırakıyoruz fakat bir sonraki gittiğimizde tekrar kirlenmiş şekilde görüyoruz. Buradan vatandaşlarımıza Kazankaya kanyonunu temiz tutmasını ve çöplerini çöp kutusuna atmalarını istiyoruz.

Son olarak Turizme kazandırılmasını bekleyen temiz havasıyla, muhteşem görsel manzarasıyla Kazankaya Kanyonun'da doğa yürüyüşü yaptık. Gençlerle birlikte 1 saatlik doğa yürüyüşünden sonrasında gençler kanyonun buz gibi suyuna girerek gönüllerince eğlendiler.


Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör