×
Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimleri
 21.10.2024
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 196 kez okundu
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) ve Yozgat İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Avrupa Dayanışma Programı - Dayanışma Projeleri (ESC30) kapsamında yürüttüğümüz "BİR tedbir BİN hayat kurtarır" başlıklı projemiz çerçevesinde "Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimleri" düzenlenmiştir.

Bu proje fikri 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta ve 11 ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle ortaya çıkmıştır. Afet ve acil durumlara ilişkin olarak afet risklerinin azaltılması ve kayıplarının önlenmesi, tüm kurumsal yapıların ve toplumun iş birliğini gerektirdiğinden, Yozgat bölgesinde ve ülkemizde afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi amacıyla bu proje hazırlanmıştır. Afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gençlerin sürece dâhil edilmesi amacıyla; teorik ve pratik eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması hedeflenmiştir.

Eğitimler belirli plan ve program çerçevesinde alanında uzman eğitmenler tarafından modüller şeklinde teorik ve pratik olarak yaygın öğrenme yöntemleri de kullanılarak verilmiştir.

Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimleri kapsamında aşağıdaki eğitimler verilmiştir.

* Afet Bilinci
* Afetlerde Gönüllülük ve İnsani Yardım
* Takım Çalışması 
* Liderlik 
* Afet Risklerini Azaltma 
* Afet Risklerini Anlama 
* Arama Kurtarma Faaliyetleri

Projemiz kapsamında bir gönüllü takımı oluşturuldu. Gönüllülük takımda yer alan gençler, aldıkları eğitimler sonrasında doğal afetler, afet bilinci özellikle deprem üzerine üzerine okullarda, gençlik merkezlerinde, üniversite kulüpleri ve topluluklarında ve ailelere eğitimler düzenleyerek projenin yaygınlaştırılması sağlayacak.

Eğitimlerin düzenlenmesinde bizlere destek veren başta Yozgat AFAD il müdürü sayın Yunus ALIÇ Bey olmak üzere AFAD uzmanlarına, eğitmenlerine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Eğitimlerimize ait videoları izlemek için⬇️


Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör