Gençlerimiz için proje üretmeye devam ediyoruz.
Avrupa Dayanışma Programı - Dayanışma Projeleri (ESC30) 1. Başvuru Döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunduğumuz “BİR tedbir BİN hayat kurtarır” başlıklı projemiz kabul edilmiştir.
Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Nedir?
Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir. Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.
Bu proje fikri 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle ortaya çıkmıştır. Proje ekibimiz, Afet ve acil durumlara ilişkin olarak afet risklerinin azaltılması konusunda Yozgat bölgesinde ve ülkemizde afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için bu projenin hazırlanmasına karar vermiştir.
Ülkemizde son yıllarda 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde,1999 Gölcük (Kocaeli) Depremi (7,4), 1999 Düzce Depremi (7,2), 2003 Bingöl Depremi (6,4), 2011 Van Depremi (7,2), 2020 Elazığ Depremi (6,8), 2020 İzmir Seferihisar Depremi (6,6) ve son olarak Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremlerde vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Büyük can kaybına ve geniş çaplı hasara neden olan bu depremler, ülkemizde afet yönetimi konusunun önemini ortaya koymaktadır.
Projemiz kapsamında bir gönüllü takımı oluşturacağız. Afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gençlerin sürece dâhil edilmesi amacıyla; eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve bir gönüllü takımı oluşturmayı hedeflenmekteyiz. Projemiz ile, gençler, çocuklar ve aileleri afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı hale getirmek, eğitimler ile afete hazırlık kültürünü kazandırmak, farkındalık yaratmak, temel önlemleri paylaşmak, doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamaktır. Oluşturacağımız gönüllü takımları ile gönüllüler, afet öncesi, esnası ve sonrasına yönelik aldıkları eğitimler sayesinde profesyonel ekiplerle koordineli ve etkin bir şekilde çalışarak toplumun afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilmesine katkı sağlayacaktır.
2023/R1 ESC Programı Dayanışma Projeleri (ESC30) Başvuru Sonuçları için tıklayınız...