×
İşsizlik Sorunu Masaya Yatırıldı
 15.01.2020 21:01:43
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 3001 kez okundu
Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) tarafından hazırlanıp, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ‘İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat’ başlıklı proje kapsamında ikincisi gerçekleştirilen çalıştayda gençlerin işsizlik sorunu masaya yatırıldı.

Sorgun Sefa Termal Otel’de yapılan ‘İŞ’te Genç İŞ’te Yozgat’ çalıştay etkinliğine ORAN Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, Uzman Memiş Sezen, İş ve Meslek Danışmanı Kadir Karaduman, Eğitmen Onur Çiftçi de katılarak, gençlere farklı konularda bilgiler aktarıp, ortak çalışmalar yaptı. Çalıştayın sonuçları raporlanarak projenin sonunda bir politika metni oluşturulacak.

AMACIMIZ SORUNLARIN KAYNAĞINI TESPİT ETMEK
SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz Projenin temel amacının yaşanılan sorunların kaynağının tespit edilerek çözüm yolları üretmek olduğunu belirtti. Uğuz, “Projemizin temel amacı, Yozgat ekonomisini, yatırımların ve istihdamın nasıl artırılacağını, istihdam politikaları alanında karar alıcı pozisyonunda yer alan kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, iş dünyası ve üniversite temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve gençlerle değerlendirmek, genç işsizliği sorununun tüm ekonomik ve toplumsal boyutlarıyla ele alınarak nedenleri ve sonuçlarını belirlemek, sorunun kaynağının tespit edilerek çözüm yolları sunmak ve çözüme katkıda bulunmaktır” dedi.

ÇALIŞTAY ÜÇ GÜN SÜRDÜ
Yozgatlı gençlerin karşı karşıya kaldığı sorun ve sıkıntıları ortadan ladırmak adına yapılan çalıştay hakkında açıklamalar yapan Uğuz, “Sorgun Gençlik Derneği koordinatörlüğünde, Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün ortaklığında yürütülen proje kapsamındaki üç gün süren çalıştay etkinliği ilgi gördü. Çalıştayda, Yozgat'ın en önemli sorunları arasında yer alan genç işsizliği, gençlerle birlikte masaya yatırıldı. Çalıştay etkinliğinde, ‘Gençlik çalışmaları, genç işsizliği, Yozgat’ta işsizlik sorunu, Yozgat’ta işsizlik sorununa çözüm sağlayacak aktörler, istihdam girişimciliği, İş Kulübü’ gibi konuları ele alındı” şeklinde konuştu.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör