×
Kitaplar lavanta koktu!
 3.07.2022 23:24:18
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1083 kez okundu
Lavanta Adasının muhteşem manzarası eşliğinde okuduk kitaplarımızı.

Bu hafta, kitap okuma etkinliğimizin yeni adresi Çekerek Lavanta Adası oldu. Gençler, lavanta kokusunu içine çekerek, büyüleyici lavanta adası manzarası eşliğinde okudu kitabını.

SORGED tarafından üç yıl önce başlatılan ‘Kitap Sizden Çay Bizden’ kitap okuma günleri devam ediyor. ‘Kitap ve çay için hep zaman vardır’ sloganıyla başlatılan kitap okuma etkinliği ile gençlere okuma kültürünü kazandırmak ve kitap okuma konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, kitap okumayı sürdürülebilir hale getirmek ve sürekli kitap okumayı alışkanlık haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Teknolojinin günlük hayata girmesi ile artık gençlerin çok fazla okumadığını ve zamanının büyük bölümünü sosyal ağlar üzerinde geçirdiğini kaydeden Uğuz, kitap okuma projesiyle bir farkındalık oluşturmayı istediklerini ifade etti.

Başkan Uğuz, bu etkinlikle gençleri bir nebze de olsa sosyal ağlardan uzaklaştırmak istediklerini kaydetti. Uğuz, “Kitap okumak için ne yapabiliriz, gençleri nasıl okumaya yönlendirebiliriz diye düşündük ve önceden sadece Sorgun’da yaptığımız etkinliğimizi pandemi döneminde E-Kitap kulübü yaparak online kitap okuma etkinliğiyle sürdürdük. Her hafta bir kitap seçip sonunda kitap analizi yapıyorduk. Pandemide gençler evde kaldı. Pandemi sonrası “Kitap Sizden Çay Bizden” kitap okuma günlerini devam ettirelim istedik. Şimdi ise ilçe ilçe gezerek hem yürüyüş yapıyoruz, kitap okuyup çay içiyoruz. Yeni yerler keşfediyoruz ve gençlerimiz sosyalleşiyor” dedi.

“Kitap Sizden Çay Bizden” etkinliğiyle sürekli kitap okumayı alışkanlık haline getirmeyi amaçladıklarının altını çizen Başkan Uğuz, “Proje kapsamında bugün Çekerek Lavanta Adasındayız. İlerleyen günlerde Sarıkaya’da, Akdağmadeni’nde ve Kazankaya Kanyonu’nda kitap okumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SORGED’le Sosyalleşiyorlar

Etkinliğe katılan geçler “Kitap Sizden Çay Bizden” projesiyle hem Yozgat’ın güzel yerlerini tanıdıklarını hem de kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını söyleyerek açıklamalarda bulundular.

Etkinliğe katılım sağlayan Urfa’dan Yozgat’a öğrenci olarak gelen Helin Özgenç SORGED’e 2021 yılında katıldığını ve SORGED’in kendine büyük getiriler kazandırdığını söyledi. Özgenç, “Yozgat Bozok Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. Sınıf öğrencisiyim. Yozgat’ta sosyal aktiviteler yok. Kendimi geliştireceğim bir olanak yok. Benim için SORGED bunun yerini dolduruyor. Kendimi her alanda geliştirdim. Bugün çekerek lavanda adasındayız ve bu güzel doğal ortamda kitaplarımızı okuduk. Her hafta sonunu iple çekiyorum. Çünkü bu tür faaliyetlerle hem kendimi geliştiriyorum hem sosyalleşiyorum hem de CV’mi güçlendiriyorum“ dedi.

Öğrencilerden Yozgat Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Adıyamanlı Zeliha Arslan ise, “SORGED’ in katıldığım bu ikinci etkinliği. Gerçekten sosyalleşme bakımından SORGED bize yol açıyor. Geziyoruz, öğreniyoruz, sunumlar projeler yapıyoruz. Öz güvenimizi geliştiriyoruz. Topluluk önünde çıkıp sunumlar yapıyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. SORGED her alanda gelişmemize yardımcı oluyor” diye konuştu.

SORGED vasıtasıyla Almanya’dan Yozgat’a gelerek gönüllü olan Jamal ise, “SORGED sayesinde birçok farklı etkinlik oluyor. Bu etkinliklerle çok fazla insanla tanıştık. Sadece 2 haftalık bir süreç olmasına rağmen 40’tan fazla insanla tanışmış olduk. Bugün kitaplarımızı Çekerek’te bulunan lavanta adasında okuduk. Güzel manzaralarda fotoğraflar çekindik. Güzel anılar biriktirdik. SORGED Buradaki genç insanlar için çok büyük bir fırsat” dedi.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör