×
Patlama Tatbikatı Yapıldı
 23.10.2024
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 240 kez okundu
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Yozgat AFAD İl Müdürlüğü işbirliğinde Avrupa Dayanışma Programı (ESC30) çerçevesinde yürütülen "BİR tedbir BİN hayat kurtarır" başlıklı projemiz kapsamında Afet Gönüllüsü Yetiştirme Eğitimlerini tamamlayan gönüllü takımımızla birlikte Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı Tünelinde Patlama Tatbikatına katılım sağladık.
Kayseri-Yerköy Yüksek Hızlı Tren hattında bugün tünel patlama ve çökme senaryosunu içeren bir tatbikat düzenlendi. Tatbikat kapsamında, Yerköy ilçesine bağlı Delice Köyü sınırları içerisinde Yüksek Hızlı Tren Hattında bir tünelde patlama meydana geldiği, patlamanın ardından tünel içinde yangın çıktığı ve bazı kişilerin enkaz altında kaldığı varsayıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) başta olmak üzere, birçok kurumun katılımıyla gerçekleşen tatbikatta, patlamaya müdahale ve kurtarma çalışmaları başarıyla yürütüldü. Tatbikata katılanlar arasında İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kızılay, Milli Eğitim Müdürlüğü AKUT, ÇEDAŞ, AFAD gönüllüleri, SORGED gönüllü takımı, Yozgat Bozok Üniversitesi, Yerköy Belediyesi, UMKE ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yer aldı.
Tatbikat, acil durum müdahale ekiplerinin olası bir felaket anında koordine edilmesini sağlamak ve müdahale refleksini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Katılımcı kurumlar arasında yüksek düzeyde iş birliği sağlandığı ve tatbikatın başarıyla tamamlandı.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör