×
Sağlığım için HAYIR!
 2.11.2015 18:27:27
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 3182 kez okundu

Dernek üyelerimizden kurulan "Sorgun Bağımsız Gençler Grubu" tarafından sunulan Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen  “Sağlığım için Hayır diyorum! isimli proje 24-31 2015 tarihleri arasında Sorgun'da uygulandı. 

Proje kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilerek çeşitli aktivitelerle madde bağımlılığı konusunda toplumda farkındalık yaratılması amaçlandı. 

Dernek üyemiz ve Proje Koordinatörü Mikail ARMUT, projenin çalışmalarını ve amaçlarını şöyle açıkladı; 


“Bağımlılık; bir nesneye, kişiye, ya da bir varlığa duyulan önlenemez istek veya bir başka iradenin güdümü altına girme durumu olarak tanımlanmaktadır. Son yıllarda madde bağımlılığı Ülkemiz ve tüm dünya ülkeleri için oldukça önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir. 


Araştırmalara göre, maalesef çocuk ve gençlerin madde kullanımı sayısının gün geçtikçe arttığına ve madde kullanım yaşının giderek düştüğünü görüyoruz. Ülkemizde son yıllarda açıklanan raporlara göre gençler arasında uyuşturucu ve madde bağımlığının günden güne arttığını ve tehlike boyutuna ulaştığını ortaya koymaktadır.

Arkadaşlar arasında “Bir kereden bir şey olmaz” demesiyle başlayan bağımlılık süresi ne yazık ki zaman zaman ölümlerle sonuçlanmaktadır. Şüphesiz dünyanın en büyük sorunlarından biri olan madde bağımlılığı Yozgat’ında en büyük sorunları arasında yer almaktadır. Özellikle 2014 yılında madde kullanımı ilimiz ve ilçemizde ciddi oranda artmıştır. 


Projemizin en büyük amaçlarından biri; uyuşturucuya hiç başlamadan gençlerimizi bilinçlendirmek ve bu konuda gençler arasında toplumsal duyarlılığı arttırmak mücadelede etmektir. Çünkü uyuşturucu ve maddenin bağımlısı olarak bir gencin tekrar topluma kazandırılması ve eski sağlığına kavuşturulması oldukça zordur.

Ayrıca Gençleri; uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararları konusunda bilinçlendirmek, Bu alanda çalışan veya konuyla ilgili olan kurum ve kuruluşlar ile birlikte madde bağımlılığı ile mücadele ederek gençlerimiz arasında kamuoyu oluşturmak, Çocuk hakları ve madde bağımlılığı konularında halka açık olarak faaliyetler yaparak farkındalık oluşturmak, Gençlerin Avrupa’da birlikte yaşayabilmek ve çalışabilmek için bir sorun teşkil etmeyeceğinin farkına varılmasını sağlamak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığın etkilerini azaltmak, diğer ülkelerden gelen katılımcılarla iletişimimizi geliştirerek yeni faaliyetlerde bulunmak diğer amaçlarımızdır.”

Faaliyetlerimizde atölye çalışmaları, simülasyonlar, sunumlar,  takım çalışmaları gibi yaygın ve sargın öğrenim metotları kullanıldı. Faaliyetimizin son gününde Avrupa Komisyonu tarafından bir eğitim deneyimi ve bir yaygın öğrenme dönemi olarak tanınmasını sağlayan ve proje süresince edindikleri bilgi, becerileri ve kazanımları youthpass sertifikası verildi.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör