Sorgun Gençlik Grubu’nun hazırladığı “Erasmus+ KA1 Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği U-Mutlu Gençler!” isimli proje AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından kabul edildi.
Proje kapsamında Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Estonya ile Türkiye’den toplam 31 katılımcı 13-20 Eylül 2014 tarihleri arasında Sorgun’da gençliğin en önemli sorunu olan işsizliği masaya yatıracak. Proje kapsamında Sorgun Gençlik Grubu’nun Lideri Halil Uğuz, ve beraberindeki heyet Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar’ı makamında ziyaret etti.
Bozok Üniversitesi’ni ziyaret etmekten mutluluk duyduklarını belirten Sorgun Gençlik Grubu’nun Lideri Halil Uğuz, “Proje Ortaklarımız olan Almanya, Hollanda, Hırvatistan, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya ve Estonya ülkelerinden gelen gençlerle 8 gün boyunca ilimizde işsizliği her yönüyle ele alacağız. Proje kapsamında kamu ve meslek kurum kuruluşlar, STK’lar ve esnaflar da ziyaret edilerek toplumun ortak sorunu üzerine çözüm yolları bulmak amacındayız. Bu nedenle Rektörümüzü proje ortaklarımız ile birlikte ziyaret ederek görüşlerini almak istedik” dedi.
Nazik ziyaretlerinden dolayı Proje Yürütücüsü ve heyetine teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar ise ülkelerin kalkınmışlık düzeylerinin artık o ülkenin sanayisi ile ölçüldüğünü belirttiği açıklamasında, sanayilerin kendi teknolojilerini üretebilmesi için mutlaka üniversitelerle işbirliği içinde olması gerektiğini söyledi. Bozok Üniversitesi olarak ilimizdeki işsizliğin önlenmesine bilimsel çalışmalar, üniversite-sanayi işbirliği ve AR-GE çalışmaları katkıda bulunduklarını da ifade eden Rektörümüz, üniversitemiz bünyesinde Teknopark binamızın da tamamlandığı bilgisini verdiği açıklamasını “Teknoparkta sanayicilerimiz, akademisyenlerimiz, ticari işletmeler, AR-GE firmaları burada faaliyetlerini yürütebilecekler. Bilgiyi teknolojiye dönüştürmek için üniversitelere ihtiyaç var. Üniversiteler bilgiyi üretir, sanayi de bu bilgiyi kullanır ve uygularsa ülkelerin kalkınması artar. İlimizde bu yönde güzel çalışmaların başlangıçları yapıldı. Bilgi talep edilmeli, bilgiye kıymet verilmeli, bilgi doğru kullanılmalıdır. Ancak bu şekilde yaşanan işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüm bulunur” ifadeleriyle sürdürdü.
Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar konuşmasının devamında “Ülkemizin en büyük sorunlarının başında işsizlik geliyor. Sizin projenizin özünde geç istihdamı ve işsizliği önleme var. İstihdamda en büyük payı üreten sektörler ve üreten toplumlar alıyorlar. Özellikle sanayi yatırımları ve kırsaldaki istihdamın geliştirilmesi son derece önem arzetmektedir. Mesleki eğitim ülkemizde lise düzeyinden başlıyor ve yüksek öğretimde de eğitim veriliyor. Dolayısıyla ara kademe eleman ihtiyacının giderilmesinde de bu tür eğitimlerin teşvik edilmesi ve iyileştirilmesi gerekiyor. İş alanlarında işverenler nitelikli eleman bulamıyoruz, halkımız da iş bulamıyoruz diye yakınıyorlar. Vasıfsız işçi olmak problemi çözmüyor bilakis körüklüyor. İş ve istihdam alanlarına yönelik doğrudan o işin gereğini yerine getirecek eğitimin sağlanması gerekiyor” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Tamer Uçar’ın konuklarına Üniversitemiz materyallerinden oluşan hediyeler takdim ettiği ziyaret, Yozgat Meslek Yüksekokulu’muzun da gezilmesiyle son buldu.
Haber'e ulaşmak için tıklayınız...