×
Sıfır Atık ve Tasarruf
 20.11.2020 11:23:27
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2521 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürütülen “Çevreni Değiştir, Hayatını Değiştir” proje faaliyetleri çerçevesinde "Sıfır Atık, Tasarruf ve Sürdürülebilir Yaşambaşlıklı çevrimiçi seminer düzenlenecektir.

Seminere başvuru yapmadan önce lütfen detayları okuyunuz ve KESİN katılım sağlayacaksanız başvurunuzu yapınız..

Son dönemde yaşanan sorumsuz üretim ve tüketim, iklim değişikliği ve küresel ekonomik sorunlar hem bizleri hem de gelecek nesilleri etkiliyor. O yüzden sürdürülebilir kalkınma çerçevesi altında yeşil teknolojik üretim, bilinçli tüketim, sıfır atık ve tasarruf, daha temiz ve sağlıklı Dünya için sürdürülebilir yaşam bakış açısıyla yeniden karşımıza çıkıyor.

Yeşil kimyager ve sürdürülebilir yaşam danışmanı, polimer mühendisliğinde yeşil nanoteknolojik araştırmalar yapan Fatih KÜÇÜKUYSAL ile bahsi geçen konular hakkında bilgileniyoruz ve daha da bilinçleniyoruz. Hem kendimiz ve tüm Dünya için artık gereklilik olan bu konuları daha etkin öğrenmek isteyenleri bu dijital katılım belgeli çevrimiçi (online) seminerimize bekliyoruz.

Eğitsel Seminerin Amaçları

·        Doğada, endüstride ve evlerimizde sıfır atık ve tasarruf yöntemlerini öğrenmek

·        Sorumlu üretim ve tüketim bilinci edinmek

·        İnsan ve çevre sağlığı için teorik ve pratik ilkeleri öğrenmek

·        Sürdürülebilir yaşam bakış açısı geliştirmek

Seminer Detayları:

- Seminer 28 Kasım Cumartesi günü 20.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecektir.

- Seminer Zoom programı üzerinden çevrimiçi düzenlenecektir.

- Kontenjan 100 kişi ile sınırlıdır.

Seminer ücretsizdir.

- Katılım Belgesi verilecektir.

- Başvurular Türkiye genelinden kabul edilecektir.

Fatih KÜÇÜKUYSAL Kimdir?

Ege Üniversitesi 1998 Fen Fakültesi Kimya Bölümü, Eskişehir Üniversitesi AÖF 2014 “Sağlık Kurumları İşletmeciliği”, 2016 “Sosyal Hizmetler” ve 2019 “Medya & İletişim” mezunudur. 8 yıl özel ve kamu okullarında kimya ve fen & teknoloji öğretmenliği yaptı. Çeşitli kişisel gelişim eğitimlerini tamamladı. Avrupa Birliği fonuyla Letonya’da bir haftalık “Yetişkin Eğitimi ve Cahilliği Önlemede Yeni Okuma Metotları” ve Slovenya’da 1 haftalık “Gönüllü Gençlik Değişimi Grup Liderliği” ve İtalya’da bir haftalık “Ekoloji ve Sportif Aktif Gençlik” eğitim programlarında bulundu. Üniversite, kamu ve özel kurumlarda, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarında “Evde Yapılabilen Ekolojik Kimyasal Ürünler” ve “Dezenfektanlar” atölyeleri yaptı. İstanbul ve şehir dışında “Ekolojik Yeşil Kimya ve Yeşil Nanoteknoloji” “Yeşil Girişimcilik ve Geleceğin Eko Meslekleri” “Sıfır Atık, Tasarruf ve Sürdürülebilir Yaşam”, “Endüstriyel Kenevir ve Milli Ekonomi” ve “Stres Yönetimi ve Farkındalık” seminerleri verdi. Bu konularla ilgili çeşitli kişisel gelişim merkezlerinde bireysel ve grup çalışmaları yönetti.

Şu an İstanbul’da ve şehir dışında eğitsel ve bireysel çalışmalar yapmaktadır. MEB’e bağlı özel bir meslek edindirme akademisinde eğitmenlik yapmakta, aynı zamanda kamu yararına sosyal projeler tasarlamakta ve yürütmektedir. Savaş kimyasalları hikayesi kitabı yazmıştır. Dezenfektanlar hakkında kitap ve yeşil teknoloji ve ekoloji hakkında çeşitli bilimsel derleme makaleler yazmakta, kimya farkındalığı ile ilgili televizyon programlarına konuk olmakta ve gazete-dergilere röportaj vermektedir. Aynı zamanda Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliğinde biyobozunur doğal plastikler ve nanoteknolojik enzim-gübreler üzerine yüksek lisans yapmaktadır. AB çalışmaları yürüten gençlik derneği YOUTHART, TÜSODER Tüketici Sorunları Derneği ve BÜSED Bütünsel Sağlık ve Ekoloji Derneği ve EKO GG Ekolojik Gönüllüler ve Girişimciler Sivil İnisiyatifi gibi STK’larda aktif görevdedir.

fkuysal@gmail.com www.fatihkucukuysal.com 

Son başvuru tarihi: 26 Kasım 2020 Saat: 20.00

Seminere katılmak için ▶ bu formu doldurmanız yeterli olacaktır. 

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.😊

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör