×
SORGED Gençlere fırsat sunuyor
 17.10.2019 23:20:13
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 3402 kez okundu

SORGED Gençlere fırsat sunuyor

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) kurulduğu yıldan bu tarafa 216 genci ücretsiz yurtdışına göndererek gençleri farklı konularda eğitim almalarını sağladı.

Sorgun Gençlik Derneği Başkanı Halil Uğuz, Sorgun Gençlik Derneği'nin ortak olduğu Fransa Concordia Kurumu tarafından hazırlanan Fransa Ulusal Ajansı'nca finanse edilen Erasmus+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği programı kapsamında “Mültecilerin girişimcilikle dahil edilmesi” konulu eğitim kursu 04-12 Ekim 2019 tarihleri arasında Türkiye, Fransa, İtalya, Yunanistan, İsveç, İspanya ve Macaristan'dan katılan 21 katılımcı ile Fransa'nın Lyon şehrinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Sorgun Gençlik Derneği kurulduğu yıldan itibaren gençlere ulusal ve uluslararasında toplum ve gençlerin sorunları üzerine eğitimler, kurslar, etkinlikler ve projeler düzenlendiklerini belirten Uğuz, “Son zamanlarda başta Ülkemiz ve Avrupa Birliğinin olmak üzere dünya -gündeminin en önemli başlıklarının başında göçmen krizi gelmektedir. Özellikle Suriye’deki iç savaşın sınır tanımaz bir hal alarak buradaki insanların Avrupa’nın kapılarına dayanmaları ve her geçen gün yeni bir insanlık dramına sahne olması krizin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermektedir. Projenin amacı mültecilerin girişimcikle dahil edilmesi ve sosyo-kültürel etkinlikler aracılığıyla ve sosyo-profesyonel oryantasyonla entegrasyonunu kolaylaştırmaktı. Proje kapsamında Fransa genelinde mülteciler ve ev sahibi toplum arasında bağlantı kurmayı amaçlayan ve kentin toplum hayatına katılma fırsatı veren yerel bir sosyal hareket delegasyonu olan SINGA Lyon ile birlikte girişimcilik konusunda eğitim verildi. Projenin son gününde katılımcılara Uluslararasında geçerliliği olan Youthpass Sertifikası verildi” diye konuştu.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör