×
Sport4HealthyLife
 24.06.2023 23:24:11
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 612 kez okundu
Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı çerçevesinde hazırladığımız "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife) başlıklı projemiz Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından onaylanmıştır.

SORGED kurulduğu günden bu yana gençlerimiz için, sosyal, kültürel, eğitim, sağlık, çevre ve spor alanların da çalışmalar yürütmektedir. Özellikle gençlik politikalarının iyileştirilmesin de katkıda bulunmaktadır. Gençlerimiz arasında gönüllülüğü, yardımlaşmayı ve dayanışmayı sağlamaktadır. Dijital çağında gençlerin iş sahibi olabilmeleri için 21. Yüzyıl becerilerini kazandırmaya, sorunları yaratıcı biçimde çözümleme, takımlar halinde çalışabilme, iletişim kurabilme, motivasyon, dil becerileri, girişimcilik gibi birçok alanda bilgi, beceri ve yeterlilik kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Engelli gençlerimiz başta olmak üzere tüm dezavantajlı gençlerimizin içinde bulundukları topluma uyumlarına katkı sağlamaya yönelik çalışmaları desteklemek amacıyla da çeşitli faaliyetler düzenlemektedir.

Her bir gencimizin evrensel değer üretme konusunda çok ciddi bir potansiyeli bulunduğuna inanan ve bu amaçla faaliyetlerini düzenleyen SORGED, gençlerin farklı alanlarda sahip olduğu yetenekleri geliştirmeye özen göstermektedir. Bu bağlamda, kültür, sanat, eğitim, sosyal, çevre, gençlik politikaları ve daha birçok alanda becerisi bulunan gençleri eğiterek ve doğru yönlendirerek onların topluma sağladığı yararı maksimuma çıkarmaya çalışmaktadır. 

Toplumumuzun en önemli motivasyon kaynaklarından biri olan gençlerimizin, ülkemizin hedeflerine ulaşması yolunda aktif rol almasını da sağlamaya çalışmaktayız. Hem kısa hem de uzun vadede ülkemizin gelişmesi için atılması gereken her adımda gençlerimizin de yer almasını ve genç neslimizin Türkiye’nin birçok alanda dünyanın örnek
alacağı bir ülke haline gelmesinde etkili olması için uğraşmaktayız.

Gençlerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, dünya ile konuşan, dünya ile çalışan, dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, Derneğimiz tarafından,  yaygın eğitim metotları ile alanında uzman eğitmenlerimizin eşliğinde geliştirilen ve iş dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan eğitimlerimiz ile gençlerin önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Uluslararası projelerimizin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da gençlere destek oluyoruz.

Sorgun Gençlik Derneği, Uluslararası projeleri hazırlamaya ve gençleri Yozgat'ın ötesine taşımaya ve Avrupa'ya açılan kapısı olmaya devam ediyor. Son yıllarda Avrupa Komisyona hazırladığı projelerle büyük başarı elde eden SORGED, Avrupa Komisyonundan yeni projelerin onay almaya devam ediyor. Bu kapsamda Avrupa Dayanışma Programı (ESC) Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı çerçevesinde hazırladığımız "Sport for Healthy Life (Sport4HealthyLife) başlıklı projemiz Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından onaylanmıştır. 

Sorgun Gençlik Derneğinin  Koordinatörlüğünde ve Makedonya, Ürdün, İtalya, Yunanistan ülkelerinin ortaklığında yürütülecek projeden toplamda 80 genç gönüllü yaralanacaktır. Proje toplamda 15 ay sürecek ve spor, sağlıklı beslenme, çevre ve kanser üzerine çeşitli faaliyetler düzenlenecektir. 

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör