×
Madde Bağımlılığı ve Gençlik
 25.03.2021 18:53:08
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2483 kez okundu
Pandemi günlerinde çevrim içi eğitimlerimiz devam ediyor. Sorgun Gençlik Derneği’ne Psikolojik Danışman ve Öğretim Üyesi Bülent Tansel konuk oluyor.

Madde bağımlılığı, vücudun işlevlerini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması, bundan dolayı zarar görüldüğü hâlde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. (Yeşilay)
Toplumda bağımlılık yapıcı maddelerin kullanılmasını ve yayılmasını önleme çalışmaları, bu maddelerin yarattığı bireysel ve toplumsal sorunları en aza indirmek ve toplumda sağlıklı davranışların gelişmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

Eğitim içeriği nedir?
- Bağımlılık nedir?
- Madde bağımlılığı nedir?
- Risk faktörleri nelerdir?
- Önleyici tedbirler koruyucu tedbirler nelerdir?
- Madde Bağımlılığı ve Beyin Ödülleme Sistemi
- Dünya’da ve Türkiye'de Madde Bağımlılığı ile Mücadele

Bülent Tansel kimdir?
1975 yılında İzmir’de doğdu. 1997 yılında Polis Akademisi, Güvenlik Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bilim Dalı Master Programını, ‘Üniversite Öğrencilerinin Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bu Maddelere Yönelik Tutumlarının İncelenmesi’ konulu tezle, 2006 yılında, aynı bölümde doktora Programını, ‘Emniyet Teşkilatında Kritik Görev Yapan Personelin Psikolojik Sağlığını Korumaya Yönelik Stres Boşalım Programını İçeren Bir Model Önerisi’ konulu doktora teziyle 2010 yılında tamamladı.

Mersin Üniversitesi Tarsus Teknik Eğitim Fakültesinde 2006-2008 yılları arasında Gelişim ve Öğrenme Psikolojisi ile Rehberlik ve Psikolojik Danışma derslerini öğretim elemanı olarak yürüttü.

İngiltere, Almanya ülkelerinde kısa süreli ve 2011-2013 yılları arasında Birleşmiş Milletler Barışı Koruma Misyonu (UNMIL) Liberya’da, iki yıl boyunca Araştırma ve Planlama Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yılı Haziran ayında Letonya’da düzenlenen Avrupa Birliği Gençlik Programına Grup Lideri olarak katıldı.

2013-2016 yılları arasında, Toros Üniversitesi İİSB Fakültesi, Psikoloji Bölümü’nde, Kriz ve Krize Müdahale Teknikleri, Bağımlılık Psikolojisi Derslerini öğretim görevlisi olarak, 2014-2016 yılları arasında, Mersin Adliyesi’nde faaliyet gösteren ceza ve hukuk mahkemelerinde psikolojik danışman olarak bilirkişilik görevini yürüttü.

2016 yılı Eylül ayından beri Fransa’nın Lyon kentinde bulunan, INTERPOL Genel Sekreterliği Çocuklara Karşı İşlenen Cinsel Suçlarla Mücadele Alt Direktörlüğünde Önleyici Faaliyetler Proje Sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Eğitim Detayları:
- 29 Mart Pazartesi günü 20.00 - 21.30 saatleri arasında düzenlenecektir.
- Zoom programı üzerinden çevrim içi olarak düzenlenecektir. 
- Katılım ücretsizdir.
- Başvurular Türkiye genelinden kabul edilecektir.
- Katılım Belgesi verilecektir.

Kontenjan 500 katılımcı ile sınırlıdır. Kontenjanının dolması ile başvuru formu kapatılacaktır. Dolayısıyla lütfen başvurunuzu en kısa sürede yapınız. Başvurusu olumlu olan katılımcılara etkinlik hakkında mail gönderilecektir.


Başvuru için lütfen ▶ bu formu doldurunuz..


Projeler ve eğitimlerimizden haberdar olmak için Telegram grubumuza katılabilirsiniz. Katılmak için lütfen buraya tıklayınız...

Bütün sosyal medya hesaplarımıza bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.



Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör