×
Plastik Hayatlar ve Kanser
 15.11.2020 19:59:19
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1990 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Dayanışma Programı kapsamında yürütülen “Çevreni Değiştir, Hayatını Değiştir” proje faaliyetleri çerçevesinde "Plastik Hayatlar ve Kanser" başlıklı seminer düzenlenecektir.

Seminere başvuru yapmadan önce lütfen detayları okuyunuz ve KESİN katılım sağlayacaksanız başvurunuzu yapınız..

Her gün kullandığımız sayısız ürün, bardak, pet şişe, çatal, kaşık, suni köpükten yapılan kaplar, saklama kabı, oyuncaklar, kırtasiye ürünleri gibi şeylerde; Bisfenol A, ftalatlar, azo boyar maddeler, ağır metaller gibi maddeler bulunuyor. Bu maddeler yüksek ısıda gıda ve sıvılara nüfuz ediyor. Böylece insan vücuduna geçen maddeler triod, büyüme hormonu, östrojen ve testesteron hormonlarının üretimini azaltıyor. Plastiklerdeki bu hammaddeler obeziteye yol açıp, diyabet, astım kalp-damar hastalıkları ve karaciğer hasarına neden oluyor. Meme ve prostat kanseri riskini artırıyor.

Seminer Detayları:

- Seminer 24 Kasım Salı günü 20.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecektir.

- Seminer Zoom programı üzerinden çevrimiçi düzenlenecektir.

- Kontenjan 100 kişi ile sınırlıdır.

Seminer ücretsizdir.

- Katılım Belgesi verilecektir.

- Başvurular Türkiye genelinden kabul edilecektir.

Prof. Dr. Hamdi Temel Kimdir?

Prof. Dr. Hamdi Temel, 1966 yılında Sorgun’da doğdu, İlk ve orta öğretimini Sorgun’da tamamladı ve 1988 yılında Selçuk Üniversitesi Kimya Öğretmenliği anabilim dalından mezun olarak, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya anabilim dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1990- 1995 yıllarında Fırat üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Anorganik kimya anabilim dalında Yüksek Lisans ve Doktora ve Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakoloji ve Toksikoloji alanında ikinci doktora çalışmalarını tamamladı. Hali hazırda Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Sağlık Yönetiminde ikinci lisans eğitimini yapmaktadır (son sınıf).

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinde sırası ile 1997 yılında Yrd. Doç. Dr., 2002 yılında doçent ve 2008 yılında da profesörlüğe atandı. 2012 yılında da Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim dalına profesör olarak ataması yapıldı.

Bu zamana kadar 121’i yurt dışı yayını olmak üzere 136 yayını vardır. 109’ü yurt dışı sempozyumu olmak üzere 221 adet sempozyuma katılarak çalışmalarını sunmuştur. Çalışmaları Wep of Science’de 1800 atıf almıştır. H faktörü wep of science verilerine göre 26’dır. Bu zamana kadar 10 yüksek lisans ve 9 tane de doktora öğrencisi yetiştirmiştir ve hala da yüksek lisans ve doktora öğrencileri mevcuttur. 5 Kazakistan’dan 2 de Cezayir’den öğrencilerin ikinci doktora danışmanlığını yapmış ve tezlerini bitirtmiştir. 30 adet farklı bilimsel dergilerde hakemlik görevleri ve 10 dergide de editörlük görevlerini yapmaktadır.

2012- 2016 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi kurucu Dekanlığı, 2008- 2016 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Araştırma Fonu koordinatörlüğü ve 2012-2016 Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma merkezi kurucu müdürlüğü, 2008- 2013 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, 2010-2013 tarihleri arasında ise D.Ü. Engelliler uygulama ve Araştırma merkezi kurucu Müdürlüğü görevleri yapmıştır.

Halen, Çevre Bilincini Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı,  Farmasötik Kimya Anabilim Dalı Başkanı,  D.Ü. Eczacılık Fakültesi Birim Akademik Teşvik Başvuru ve inceleme komisyonu başkanı, Meslek Bilimleri Bölüm Başkanlığı gibi görevlerine devam etmektedir.

14’si proje yürütücü olmak üzere 35 projede görev almıştır.

2008 Yılı I. Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme” (APDÖ) uygulamasında aldığı Akademik puana göre, Dicle üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Alanında 1. ve 2009 Yılı II. Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme” (APDÖ) uygulamasında aldığı Akademik puana göre, Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Alanında 1., 2010 Yılı I. Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme” (APDÖ) uygulamasında aldığı Akademik puana göre, Dicle üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Alanında 2. 2011 Yılı I. Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme” (APDÖ) uygulamasında aldığı Akademik puana göre, Dicle üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Alanında 1., 2013 Yılı 4. Akademik Performans Değerlendirme ve Ödüllendirme” (APDÖ 4) uygulamasında aldığı Akademik puana göre, Dicle üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 1. olarak seçilmiştir. Başarı Belgesi, Plaket takdimi ve ödül olarak bir ay İngiltere’de dil ve tecrübelerini artırmak amacı ile görevlendirilmiştir, 2015.

26 Haziran 2014 tarihinde Sorgun kaymakamlığının düzenlemiş olduğu  “Kınalı Hasan Başarı Ödülü” nü almıştır.

Kazakistan Kazak British Teknik üniversitesinde yüksek lisans ve doktora dersleri vermiş, doktora öğrencileri ile yaptıkları çalışmalarında 3 adet Kazakistan’da patent çalışmaları mevcuttur.  Amerika’da Maryland Üniversitesi, Virginia Tech Üniversitesi ve National Institute Healty, Avusturya Linz de Johannes Kepler Üniversitesi, İtalya Roma’da Sapienza Üniversitesinde, Estonya Talin Teknoloji Üniversitesi’nde araştırma ziyaretlerinde bulunmuş, Avrupa Birliği Projesi kapsamında 21 gün Avusturya Viyana’da “Çölyak Hastaları için Tıbbi Ekmek Yapımının Öğrenilmesi” projesinde görev almıştır. St Gallen, İsviçre; 03-8 Mart 2012 tarihleri arasında İsviçre’nin St. Gallen şehrinde İsviçre’nin Alman Bölgesindeki eğitim sistemini incelemek, eğitim fakültelerindeki yapıyı araştırmak ve öğretmenlik uygulaması-okul deneyimi derslerinin yapısını incelemek amacıyla bulunmuştur.

6 Mart 2012 tarihinde naylon poşetlerin zararları konusunda padagogische fakultat Tigris- Universitat-PHSG de seminer vermiştir. Dortmund, Almanya; 9-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya üniversitelerinden, Technische Universitat Dortmund ve Universitat Osnabrück’de araştırma ziyaretlerinde bulunmuştur. Kyoto, Japonya; 19th International Mass Spectrometry Conference September, 15-21 2012 kyoto, Japan. Konferansına katılmış ve  13-22 Ekim 2012 tarihleri arasında Shimadzu şirketi ve Dicle üniversitesi öğretim elemanları ile Mass Spectra çalışmalarına katılmıştır. Lisbon, Portekiz; 22.09.2013- 28.09.2013 tarihleri arasında Portekiz, Associaçao de Amizade Luso-Turca’da “ Erasmus Eğitim Alma Programı” kapsamında bulunmuştur. Tahran, İran; 28 Şubat- 2 Mart 2015 tarihleri arasında İran, IROST ta çalışmaları ile ilgili seminerler vermiştir, ikili işbirliği anlaşmaları imzalanmıştır. Cambridge, İngiltere; 01-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında İngiltere Cambridge de dil okulunda konuşma ve dinlemeye yönelik proje kapsamında dil eğitimi almıştır. Cadval, Portekiz; 21-25 Mart 2016 Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Bireylerin Öğrenme Hareketliği Ana Eylemi altında yer alan “ECO Campaign- be the Chance” isimli proje kapsamında bir haftalık katılımcı olarak görev almış ve orada seminerler vermiştir. 01-10 Temmuz 2019 tarihleri arasında “Young Entrepreneurs for Social Development” kapsamında Belçika- Brüksel, Avrupa Birliği 2019-1-BE05-KA105-002635 nolu projede eğitmen olarak görev almıştır.

24-26 Mayıs 2010 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi kongre merkezinde “I. Uluslararası Arası Katılımlı Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Sempozyumu ve Mermercilik Şurası” ve 10-11 mayıs 2011 tarihleri arasında “1. Özel Eğitim Ve Engelsiz Yaşam” 13- 14 Mayıs 2013 tarihinde “Güneydoğu’da özel Gereksinimli Bireylerin Sorunları ve Birimleri Çalıştayı”, ve 6-8 mart 2014 tarihleri arasında “2023 Vizyonunda Üniversitelerin Araştırma Laboratuvarlari Çalıştayı” “Sorgun Yöresi Kalkınma Çalıştayı” pmıştır (26 Eylül 2014) sempozyum veya çalıştaylarda Sempozyum veya Çalıştay Başkanlıkları görevlerini yürütmüştür.

2011 yılında Hayy Kitapevi tarafından “Naylon Aşkı Öldürür” ve LAP LAMBERT tarafından “Polymer and Momoner Ligands of Schiff Bases with Various Application” ve Cağaloğlu yayın evi tarafından “Susuz Aşk Yaşanmaz” adlı kitapları basılmıştır.

Çok sayıda radyo televizyon ve basın yayınlarda naylon poşetlerin kullanımlarının azaltılması ile ilgili görüşleri, yorumları ve canlı programları mevcuttur. Çeşitli gazetelerde ve internet sayfalarında güncel konuları değerlendiren haftalık köşe yazıları yazmaktadır.   TUBİTAK ve akademik projeler nasıl hazırlanır eğitimlerinde eğitmen ve koordinatör olarak bir çok görevler almıştır.

https://hamditemel.com.tr

Son başvuru tarihi: 22 Kasım 2020 Saat: 20.00

Seminere katılmak için ▶ bu formu doldurmanız yeterli olacaktır. 

Sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.😊

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör